Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Slávnemu trénerovi zostáva ROK života
Zdielať na

Slávnemu trénerovi zostáva ROK života

Zdroj: TASR

Niekdajší futbalový tréner Sven-Göran Eriksson sa už pred časom stiahol z verejného života a teraz pridal aj vysvetlenie. Sedemdesiatpäťročný Švéd priznal, že trpí nevyliečiteľnou rakovinou pankreasu a že mu v najlepšom prípade zostáva rok života.

"Každý dobre rozumie tomu, čo je to rakovina a v mojom prípade to naozaj nie je dobré. V najlepšom prípade ma čaká ešte rok života," prezradil Eriksson v rozhovore pre švédske rádio P1.

Niekdajší tréner anglickej či mexickej reprezentácie, ale aj Manchestru City, Leicesteru City, Benficy Lisabon, Lazia, AS Rím či ďalších známych klubov po zverejnení smutnej diagnózy zároveň tvrdí, že sa snaží myslieť pozitívne.

"Mohol by som sedieť doma, byť nevrlý a premýšľať o tom, prečo práve ja mám takú smolu. Na veci sa však treba za každých okolností pozerať pozitívne. Toto je veľké nešťastie, ale netreba si to ešte sťažovať," dodal Eriksson.

Na sklonku kariéry v rokoch 2018 - 2019 bol tréner reprezentácie Filipín a potom ešte pôsobil ako športový riaditeľ v Karlstade v nižšej švédskej súťaži.

Pozrite si dokument o tomto výnimočnom mužovi:

Súvisiace články