Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
ŠOKUJÚCE zistenie deväť rokov po smrti Ivety Bartošovej (†48)
Zdielať na

ŠOKUJÚCE zistenie deväť rokov po smrti Ivety Bartošovej (†48)

Archívna reportáž

Dlhých deväť rokov potreboval vdovec po ikonickej českej speváčke Ivete Bartošovej na to, aby dokázal otvorene hovoriť o tom, prečo ho verejnosť vnímala ako agresívneho človeka. Josef Rychtář priznal, prečo svojej partnerke závislej na liekoch podával alkohol aj on sám.

Tento víkend si pripomenieme smutné výročie tragickej smrti českej speváčky Ivety Bartošovej. 

"Ak by som mal s odstupom času vyhodnotiť život s Ivetkou, myslím, že som mal inak komunikovať s médiami. Hádzal som ich do jedného koša a niekedy som sa správal agresívne," priznal po rokoch Rychtář pre český Rytmus života.

Všetko to ale údajne bolo práve preto, aby ochránil svoju polovičku.

Ako to bolo s alkoholom?

Mnohí sú dodnes presvedčení, že Josef bol tyran. Ten sa bráni a jedným dychom dodáva, že mu najviac vadila Ivetina závislosť na alkohole. Častokrát sa jej snažil pomôcť, ale jednoduché to nebolo. 

"V Taliansku mi lekári povedali, aby sme ju odniesli do Česka, musí mať v tele nejakú hladinu alkoholu, inak by dostala abstinenčný záchvat, ktorý by jej mohol spôsobiť smrť. Takže som po ceste domov kupoval biele víno a miešal ho s vodou," priznal vdovec.

Iveta, ako je všetkým dobre známe, sa rozhodla pre dobrovoľný odchod z tohto sveta skokom pod vlak. Pri pitve sa nenašli stopy po alkohole či liekoch. So smrťou svojej polovičky sa Rychtář nikdy nevyrovnal. Samovraždu spáchala v deň jeho 56. narodenín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie