Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mal štartovať na svetovom šampionáte, namiesto toho bojuje o život
Zdielať na

Mal štartovať na svetovom šampionáte, namiesto toho bojuje o život

Zdroj: FB/Alex Nosek

Športovec, milovník zvierat a nastávajúci otec Alex Nosek sa začiatkom novembra dozvedel správu, po ktorej sa mu obrátil život naruby. Namiesto zaslúžene vybojovanej účasti na MS v bikejöringu sa podrobil vyšetreniu magnetickou rezonanciou, pri ktorej mu objavili nádor. Namiesto štartu nastúpil na svoj najťažší boj - boj o život.

​Alex je veľký srdciar, skvelý človek a športovec, ktorý nadovšetko miluje psy. Práve z toho dôvodu sa naplno venoval športu zvaného bikejöring. Dokonca mal štartovať aj na svetovom šampionáte. Všetko ale zmenila správa, ktorá mu obrátila mladý život naruby.

Vlani mu diagnostikovali nádor, podstúpil náročnú operáciu mozgu. Začalo sa nekonečné čakanie na definitívne potvrdenie diagnózy, ktorá znela Astrocytom grade III. – primárny zhubný mozgový nádor.

Aj napriek nelichotivým vyhliadkam zahájil jedinú možnú liečbu - 33 každodenných ožarovaní mozgu a následná chemoterapia. Cieľom liečby je oddialenie recidívy ochorenia a eliminovanie zvyškov nádorového tkaniva, ktoré nebolo možné operatívne odstrániť. 

Tesne pred ukončením cyklusu sa dozvedel, že jeho nádor má stupeň IV., teda najhorší možný stupeň tohto nádoru. 

Súvisiace články