Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Saganovi budú operovať srdce
Zdielať na

Saganovi budú operovať srdce

Archívna reportáž

Najlepší slovenský cyklista Peter Sagan pôjde pod nôž. Ešte v nedeľňajších pretekoch v horskej cyklistike neďaleko Valencie mal nepríjemný pád, ale to nie je dôvod. Po príchode do cieľa jeho tepová frekvencia prekročila hranicu 200 úderov za minútu, čo sa mu za celú kariéru nikdy nestalo.

​Podľa portálu cyclingnews.com mal Peter Sagan počas pretekov v horskej cyklistike v španielskej Chelve neďaleko Valencie "abnormálnu tachykardickú epizódu". V cieli mu opakovane namerali tepovú frekvenciu, ktorá prekonala hranicu 200 úderov za minútu. Dovtedy nikdy také hodnoty nemal.

​Tridsaťštyriročný pretekár absolvoval počas týždňa sériu vyšetrení, ktoré potvrdili počas intenzívnych cvičení abnormálnu tachykardiu. Ide o zrýchlenie srdcového rytmu. Ešte v piatok sa mal v univerzitnej nemocnici v talianskej Ancone podrobiť menšej operácii.

Zákrok pozostáva z ablácie srdca na kontrolu elektrických impulzov. Operovať ho budú za prítomnosti kardiológa Roberta Corsettiho, ktorého náš cyklista pozná od začiatku profesionálnej kariéry.

Ako informoval portál cyclingnews.com, po zákroku by sa mal Sagan vrátiť do bežného tréningového procesu. 

La Gazzetta dello Sport píše, že Sagan si v prvom momente spomenul na Sonnyho Colbrelliho. Taliansky cyklista a víťaz Paríž - Roubaix musel pre problémy so srdcom ukončiť svoju športovú kariéru.

Zdielať na

Súvisiace články