Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Najúspešnejší český džokej (†48) sa upálil v aute
Zdielať na

Najúspešnejší český džokej (†48) sa upálil v aute

Zdroj: reprofoto/jezdci.cz

Český Blesk prišiel s hrôzostrašnými informáciami v súvislosti so smrťou najlepšieho českého džokeja histórie Filipa Minaříka. S odvolaním sa na vlastné zdroje napísal, že dostihová legenda sa upálila v aute po tom, čo sa poliala benzínom.

Vo veku 48 rokov zomrel Filip Minařík, najúspešnejší džokej v českej histórii, víťaz 1769 dostihov. Už pred časom sa skloňovala samovražda, ale to, s čím prišiel český Blesk, je viac ako hrôzostrašná správa. 

​Filip Minařík mal ešte v roku 2020 mimoriadne vážny úraz na koni. Niekoľko týždňov bol v umelom spánku. Po páde prešiel dlhou a úmornou rehabilitáciou, zdravotné následky však pociťoval aj nasledujúce tri roky. "Otvorila sa priepasť, do ktorej som spadol. Hľadám sa v nej dodnes," povedal pred časom Minařík, ktorý sa netajil tým, že má psychické problémy. 

Cesta do sedla už nebola taká jednoduchá. Postupne prichádzal na to, že sa pretekaniu už nikdy venovať nebude. To, čo najviac miloval, už robiť nedokázal. Zvolil si strašnú cestu odchodu na druhý svet. 

Minulý pondelok si sadol do auta, interiér polial benzínom a škrtol zápalkou. 

Niekdajší šampión nebude mať ani pohreb a odíde v tichosti a bez potlesku, ktorý zbožňoval.

Pozrite si VIDEO Filipa Minaříka:

Súvisiace články