Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Máme olympijský BRONZ
Zdielať na

Máme olympijský BRONZ

Slovensko získalo na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže vo fínskom Vuokatti prvú medailu. V šortreku na 500 m sa o ňu postarala pätnásťročná Tamara Tokárová, ktorá už vie, ako chutí bronz. Vo finálovej jazde si vybojovala tretie miesto.

Po smole na 1500 m, keď ju podrazením pripravila súperka z Turecka o postup do ďalších bojov, sa dostavila medailová radosť na 500 m. Pre rodáčku z Prešova ide o najväčší úspech jej doterajšej mladej kariéry. Cenný je o to viac, že uspela na trati, na ktorej to čakala najmenej.

Síce bez cenného kovu, ale s pekným umiestnením skončil čerstvý kadetský majster sveta z biatlonu. Jakub Borguľa obsadil v šprinte na 7,5 km 18. miesto.

Osemnásťročná biatlonistka Kristína Makovínyová dosiahla v konkurencii 61 pretekárok krásny výsledok. V šprinte na 6 km sklopila v slnečnom počasí všetkých 10 terčov. Napokon skončila na 13. priečke.

V septembri ešte chodil o barlách, pretože mal zlomené chodilo, v utorok snowboardista Martin Józsa v prvej kvalifikačnej skupine big airu obsadil 5. miesto a postúpil do dnešného finále.

Súvisiace články