Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Budete sa zalizovať až za ušami
Zdielať na

Budete sa zalizovať až za ušami

Tento týždeň v utorok sme v Ranných novinách vysielali exkluzívny rozhovor s úspešným americkým šéfkuchárom Joshuom Weissmanom, ktorý aj u nás vydáva kuchárku "Varenie bez výhovoriek". Brunovi nestačilo len urobiť s ním rozhovor. Niečo si aj navaril.

Ricottové palacinky Joshua Weissman

1 a ½ hrnčeka (225g) hladkej múky

2ČL (7g) kypriaceho prášku

¼ ČL (1g) sódy bikarbóny

2PL (26g) kryštálového cukru

ČL (12g) jemnej morskej soli

kôra z jedného citróna

2 veľké vajcia

1 hrnček (250 ml) plnotučného mlieka

1PL (15ml) oleja neutrálnej chuti

1 hrčnek (220g) ricotty

POSTUP

Zmiešajte suché ingrediencie, aby sa prepojili.

Vyšľahajte vajcia a pridajte ostatné tekuté prísady.

Tekutú zmes pridajte postupne k suchej a premiešajte, nechajte odpočívať 5 minút.

Na panvicu dajte olej alebo maslo a zohrejte na stredný stupeň.

Keď je panvica rozpálená pridajte ¼ hrnčeka cesta, pečte 2-3 minúty a otočte v momente, keď sú zospodu zlaté a navrchu sa začnú tvoriť bubliny.

Výsledné palacinky (lievance, dolky) naservírujte, môžete pridať jahody (nakrajané premiešajte s cukrom, aby sa vytvoril sirup), iné ovocie a prelejte javorovým sirupom.

Pozrite si druhú časť ROZHOVORU:

Súvisiace články

Najčítanejšie