Budete sa zalizovať až za ušami
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Tento týždeň v utorok sme v Ranných novinách vysielali exkluzívny rozhovor s úspešným americkým šéfkuchárom Joshuom Weissmanom, ktorý aj u nás vydáva kuchárku "Varenie bez výhovoriek". Brunovi nestačilo len urobiť s ním rozhovor. Niečo si aj navaril.
Ricottové palacinky Joshua Weissman
1 a ½ hrnčeka (225g) hladkej múky
2ČL (7g) kypriaceho prášku
¼ ČL (1g) sódy bikarbóny
2PL (26g) kryštálového cukru
ČL (12g) jemnej morskej soli
kôra z jedného citróna
2 veľké vajcia
1 hrnček (250 ml) plnotučného mlieka
1PL (15ml) oleja neutrálnej chuti
1 hrčnek (220g) ricotty
POSTUP
Zmiešajte suché ingrediencie, aby sa prepojili.
Vyšľahajte vajcia a pridajte ostatné tekuté prísady.
Tekutú zmes pridajte postupne k suchej a premiešajte, nechajte odpočívať 5 minút.
Na panvicu dajte olej alebo maslo a zohrejte na stredný stupeň.
Keď je panvica rozpálená pridajte ¼ hrnčeka cesta, pečte 2-3 minúty a otočte v momente, keď sú zospodu zlaté a navrchu sa začnú tvoriť bubliny.
Výsledné palacinky (lievance, dolky) naservírujte, môžete pridať jahody (nakrajané premiešajte s cukrom, aby sa vytvoril sirup), iné ovocie a prelejte javorovým sirupom.
Pozrite si druhú časť ROZHOVORU: