Zatiahnuté
Bratislava
Elvíra
21.11.2024
RECEPT: Bao plnené bravčovým mäsom, jarnou cibuľkou a čínskou kapustou
Zdielať na

RECEPT: Bao plnené bravčovým mäsom, jarnou cibuľkou a čínskou kapustou

Prinášame vám recept na lahodne plnené vietnamské knedlíčky Bao, ktorý je čoraz viac populárny aj v slovenskej kuchyni.

Pozrite si druhú časť varenia:

Suroviny:

500g hladká múka 00, svetlá, extra jemná
25g kr. cukor
12g soľ
250ml mlieko
40g maslo
20g kvasnice

Postup:

Do hrnca dáme mlieko, kryštálový cukor a maslo nakrájané na malé kocky. Dáme zohriať na max. 40 stupňov, odstavíme. Pridáme roztrúsené kvasnice a necháme postáť približne 5 minút. Do nádoby na miešanie cesta dáme preosiatu hladkú múku, soľ, potom postupne pridávame kvások. Dôkladne vymiešame a necháme vykysnúť na teplom mieste približne 30 minút, alebo kým cesto narastie na 2-násobok. Následne rozdelíme na 50g porcie. Cesto rozvaľkáme a naplníme bravčovou plnkou. Naplnené buchty necháme vykysnúť, potom naparíme na 20 minút.

Plnka z bravčového mäsa:

20g mleté bravčové mäso
hliva kráľovská
1g čierne mleté korenie
1g biele mleté korenie
1g soľ 
8ml olej sezamový
20g čínska kapusta
5g jarná cibuľka
sojová omáčka
mirin

Postup:

Čínsku kapustu umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Do misky dáme mleté mäso, pridáme soľ a koreniny, sezamový olej, sójovú omáčku a dôkladne premiešame. Následne pridáme jarnú cibuľku, nakrájanú na tenké kolieská a nasekanú kapustu. Opäť dôkladne premiešame a plníme do cesta.

Omáčka:


1/4 červená cibuľa
jarná cibuľka
50ml sójová omáčka
25ml olej z praženého sezam
20ml mirin
saké a med podľa potreby

Na sezamovom oleji jemne osmažíme cibuľu a jarnú cibuľku, pridáme sójovú omáčku a mirin podľa chuti. Všetky suroviny dôkladne premiešame.

Súvisiace články