Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slovenská olympionička prišla o OKO! Foto v článku
Zdielať na

Slovenská olympionička prišla o OKO! Foto v článku

Zdroj: FB/Zuzicka

Akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková (33), ktorá pred rokmi reprezentovala Slovensko na zimnej olympiáde v Soči, mala nehodu. Následky z nej si ponesie do konca života.

"Mala som úraz. Do oka mi vpálila loptička a za stotinu času porušila všetko, čo sa v ňom nachádza. V nemocnici mi doktorka povedala, že to dobre nevyzerá …vidím tmu, ale schránka oka sa po skoro trojhodinovej operácii podarila zachrániť a v najbližších mesiacoch sa ukáže, či príjme zdravé oko to nevidiace, alebo sa bude musieť vymeniť za implantát…," vysvetlila Zuzana svoju ťažkú situáciu na sociálnej sieti.

K nešťastiu prišlo počas fotenia jednej paintballovej akcie. Stromková súčasťou hry ale nebola. Keď si dala dolu masku z tváre, v tom jej vpálili do oka paintballovou loptičkou.

"Aj, keď vidieť na jedno oko už nebudem, no stále je fajn mať aspoň to svoje a veriť, že sa nič neskomplikuje… Po pár dňoch vychádzam z nemocnice a je to pre mňa nová životná výzva, ale som vďačná aj za to, čo mám a že môžem pozerať na svet tým jedným," uviedla na Instagrame.

Súvisiace články