Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zomrel Fedor Flašík, mal 66 rokov
Zdielať na

Zomrel Fedor Flašík, mal 66 rokov

Archívne video

Mediálny mág Fedor Flašík, ktorého dlhodobo trápili vážne zdravotné problémy, zomrel vo veku 66 rokov. Mal rakovinu lymfatických uzlín. Naposledy vydýchol v pražskej nemocnici Motol.

Fedorovi Flašíkovi ešte v roku 2010 diagnostikovali rakovinu. Choroba naberala na sile a začiatkom apríla sa mu výrazne zhoršil zdravotný stav. Bol hospitalizovaný na oddelení ARO v ružinovskej nemocnici. 

O stave informovala pre portál Život.sk aj jeho bývalá manželka, europoslankyňa Monika Beňová. "Po dlhom čase sa mu vrátila rakovina, agresívny lymfóm v brušnej dutine," potvrdila.

Flašíka transportovali do nemocnice v Prahe. 

"Na Slovensku boli vyčerpané možnosti poskytovania liečby a na odporúčania lekárov bol prevezený za účelom ďalšej liečby na vyššie spomenuté špecializované pracovisko," uviedla Flašíkova rodina pre ereport.

V jednom kolotoči

Fedor Flašík sa narodil 14. januára 1958 v Bratislave. V roku 1982 absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského. Pracoval ako vedúci zásobovania a odbytu vo výrobnom družstve Detva a v rokoch 1986 až 1990 na Ústrednom výbore Zväzu československo-sovietskeho priateľstva.

Neskôr pôsobil ako zástupca riaditeľa divadla Ludus a ako zástupcu šéfredaktora v redakcii M - Report.

Bol výkonným riaditeľom reklamného oddelenia firmy Davay.

Známy bol hlavne ako podnikateľ v prostredí reklamy a riaditeľ reklamnej agentúry Donar. Stál aj za predvolebnými kampaňami HZDS a Smeru, ktorého bol spoluzakladateľom. V auguste 2001 sa stal aj šéfom volebného tímu strany Smer. Digitálne hodiny umiestnené oproti prezidentskému palácu, ktoré niekoľko mesiacov odratúvali dni do skončenia volebného obdobia prezidenta Michala Kováča 2. marca 1998, bol tiež nápad Flašíka. V októbri 2016 sa za to Kováčovi ospravedlnil.

Vlastnil aj súkromné rádio a od roku 2020 bol vydavateľom portálu eReport.sk

Súvisiace články