Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po zrážke s lyžiarom zomrel Alex (†9). Tragickú smrť potvrdila jeho babka
Zdielať na

Po zrážke s lyžiarom zomrel Alex (†9). Tragickú smrť potvrdila jeho babka

Iba deväťročný Alex zahynul po zrážke s lyžiarom. Aj napriek rýchlemu transportu do nemocnice sa nepodarilo chlapca zachrániť.

K zrážke lyžiarov došlo ešte v piatok 10.2. v lyžiarskom stredisku na Veľkej Rači. Iba 9-ročný chlapec zostal po zrážke nehybne ležať na zjazdovke, píšu regiony.zoznam.sk.

Lyžiari okamžite privolali pomoc a začali s resuscitáciou. Záchranári HZS v nej pokračoval a snežným skútrom priviezli na miesto aj posádku rýchlej lekárskej pomoci. 

Pomáhal aj lekár Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Helikoptéra následne transportovala chlapca do Univerzitnej nemocnice v Martine. Dieťa sa nepodarilo zachrániť. Jeho smrť na sociálnej sieti potvrdila jeho babička. 

"Zomrel môj 9-ročný vnúčik Alex. Na zjazdovke do neho narazil v plnej rýchlosti chalan a zlomil mu väz," napísala. 

V posledných dňoch horskí záchranári zasahovali na svahoch pri viacerých úrazoch detí. V piatok si na Pasekách poranila dolnú končatinu v oblasti stehna iba sedemročná lyžiarka. Ďalší úraz malého lyžiara sa stal aj na Chopku. Sedemročný chlapec pri zrážke so snowboardistom utrpel vážne poranenie stehna. Pacienti boli letecky transportovaní do nemocničných zariadení.

Pozrite si archívnu reportáž z januára:

Súvisiace články