Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pán HOKEJISTA, Marián Hossa...
Zdielať na

Pán HOKEJISTA, Marián Hossa...

Dres Mariána Hossu s číslom 81 slávnostne vyvesili pod strechu United Center v Chicagu. Slovenský útočník sa stal len ôsmym hráčom v histórii organizácie Blackhawks, ktorý sa dočkal tejto pocty a tretím Slovákom. Hossa napodobnil Petra Šťastného, ktorého číslo vyradili v Quebecu, a Stana Mikitu, ktorému bude robiť spoločnosť práve v Chicago.

​Hossa s Chicagom trikrát vyhral Stanleyho pohár a pred rokom ho uviedli do Siene slávy. Prišli ho podporiť aj bývalí spoluhráči, nechýbal ani Michal Handzuš, všetci v originálnych tričkách.

Marián Hossa sa navždy zapísal nezmazateľným písmom do histórie NHL. Slovenská legenda zažila v Chicagu nezabudnuteľnú noc, keď odprevádzal za prítomnosti svojich najbližších, manželky, troch dcér, rodičov a brata svoju 81tku hore pod strop chicagskej arény.

Hossa je prvým aj posledným hráčom, ktorý v Chicagu nosil číslo 81.Okrem nekonečnej ďakovačky mal aj odkaz pre mladých hokejistov: "Zamerajte sa na svoje ciele, tvrdo pracujte, zabávajte sa a jedného dňa budete schopní dosiahnuť svoje sny..."

Súvisiace články

Najčítanejšie