Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Čech, ktorý prežil nehodu v Karibiku, sa prebral z kómy
Zdielať na

Čech, ktorý prežil nehodu v Karibiku, sa prebral z kómy

Zdroj: Reprofoto/St Marteen

Haváriu motorového člnu pri karibskom ostrove Anguilla neprežil jeden Čech. Druhý skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici. Michal Průša sa podľa rodiny prebral z kómy a komunikuje. Druhý Čech Miroslav Bučkovský na mieste zomrel. Mal 47 rokov.

Rodina preživšieho podnikateľa vyhlásila zbierku na zaplatenie nákladov za zdravotnú starostlivosť, píše Blesk. Medzi niektorými Čechmi ale vyvolala vlnu nevôle. 

Michal Průša utrpel vážne poranenia a bol hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti. Pôvodne ležal v Nemocnici princeznej Alexandry v Anguille, neskôr ho previezli na ostrov St. Marteen. 

​Průša mal vlastniť podnik na ostrove St. Marteen. Na ostrove, ktorý spadá pod Holandsko, prevádzkoval požičovňu lodí s názvom Seven Marine Boat Charters, rovnako je vlastníkom firmy K3 Waterproof Gear Caribbean, ktorá sa špecializuje na predaj outdoorových produktov.

Po nehode utrpel poranenie hlavy, zlomeniny a ďalšie poranenia na tele. Rodina sa objavila na verejnosť s prosbou o pomoc, komplikácie s krytím poistenia sa množia.

Súvisiace články

Najčítanejšie