Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Príbeh Vanesky, ktorá sa po narodení vošla do dlane
Zdielať na

Príbeh Vanesky, ktorá sa po narodení vošla do dlane

Fakultná nemocnica v Olomouci sa môže pochváliť príbehom, aký nemá v Českej republike obdobu. Tamojší lekári zachránili novorodeniatko, ktoré po pôrode vážilo iba 395 gramov, čo je až desaťkrát menej, než je priemerná pôrodná váha novorodenca.

​Vaneska sa stala najmenším dieťatkom, o ktoré sa personál novorodeneckého oddelenia FN Olomouc staral, píše CNN Prima News. Dievčatko má nádej na zdravý a kvalitný život. 

Jana Flasarová ako budúca mamička mala bezproblémové tehotenstvo. Obrat nastal, keď podstúpila kontrolu v Centre fetálnej medicíny.

Dozvedela sa, že dieťatko nerastie. Mala byť dva týždne pozadu. Lekári jej dávali nádej, že dievčatko všetko doženie. Ďalšie vyšetrenie ale dopadlo horšie. Dokonca jej povedali, že bábätko sa im nepodarí zachrániť. 

Mali sa rozhodnúť, ako pokračovať ďalej. Vzhľadom na to, že placenta nebola plne funkčná, existovalo riziko, že dieťatko zomrie. 

Špecialisti hľadali optimálnu stratégiu načasovania ukončenia tehotenstva. Všetko napokon dopadlo dobre a neskutočná bojovníčka je už doma s milovanými rodičmi. Viac vo VIDEU hore.

Zdielať na

Súvisiace články