Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vo veku 44 rokov zomrel hráč špičkového futbalového klubu
Zdielať na

Vo veku 44 rokov zomrel hráč špičkového futbalového klubu

Zdroj: pexels.com

Bývalý turecký reprezentant Ersen Martin zomrel vo veku 44 rokov, píše britský The Sun. Hráč mal dlhodobo zdravotné problémy. Futbalista pôsobil v najvýznamnejších tureckých kluboch ako Beşiktaş a Trabzonspor.

V tureckej reprezentácii si pripísal tri štarty, ale práve v jednom z nich stál pred viac ako 50 tisícmi divákmi proti českému výberu, ktorý v tom čase patril k jednému z najlepších na svete. Bolo to v roku 2006 v príprave na majstrovstvá sveta a na ihrisku bol prvý polčas. Stretnutie so zhodou okolností odohralo v Izmire, kde o 18 rokov neskôr umrel.

Hold niekdajšiemu útočníkovi vzdal jeho bývalý klub Beşiktaş.

"S hlbokým zármutkom sme sa dozvedeli správu, že náš bývalý futbalista Ersen Martin zomrel," píše vo vyjadrení klubu.

Počas svojej kariéry vystriedal trinásť klubov a v 375 zápasoch strelil 101 gólov a pripísal si 28 asistencií. Svoju futbalovú kariéru ukončil v roku 2013.V roku 2022 mu praskla aorta a musel byť hospitalizovaný v istanbulskej nemocnici. Náklady na liečbu však boli natoľko vysoké, že jeho rodina musela požiadať o finančnú pomoc.

Od bývalých spoluhráčov alebo tureckej asociácie sa ale pomoci nedočkal. 

Smútok vyjadril aj rival Besiktasu – Galatasaray Istanbul.

"S hlbokým smútkom sme sa dozvedeli správu o úmrtí bývalého futbalového reprezentanta Ersena Martina," uviedol na sieti X.

Súvisiace články