Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Švédsky futbalista (28) bojuje s osudom. Po mozgovej príhode nechodí a nerozpráva
Zdielať na

Švédsky futbalista (28) bojuje s osudom. Po mozgovej príhode nechodí a nerozpráva

Zdroj: Armando Franca/Ritzau Scanpix

Švédskeho futbalového stredopoliara Kristoffera Olssona, ktorý stále nemôže chodiť ani rozprávať, previezli do neurologického rehabilitačného centra. Stalo sa tak mesiac po pobyte v nemocnici s akútnym ochorením mozgu. Športovcovi odpojili ventilár, ale jeho motorické funkcie ani verbálne schopnosti sa ešte neobnovili.

​Olsson stratil vedomie vo svojom dome 20. februára a bol prevezený do univerzitnej nemocnice v dánskom Aarhuse, kde mu diagnostikovali niekoľko malých krvných zrazenín v mozgu v dôsledku mimoriadne zriedkavého zápalu v cievach mozgu.

FC Midtjylland v pondelok povedal, že ho previezli do Hammel Neurocentre - uznávaného liečebného centra špecializovaného na pokročilú rehabilitáciu neurologických porúch.

​Jeho stav je priebežne vyhodnocovaný a vyžaduje si ďalšie vyšetrenia a liečbu, preto je ešte priskoro na konečné prognózy,

Olsson nastúpil za Švédsko 47-krát, naposledy v novembri proti Estónsku. K Midtjyllandu sa pripojil v roku 2022, predtým zaň hrával v rokoch 2015 až 2017. Hrával aj za belgický klub Anderlecht, ruský Krasnodar, švédsky klub AIK Štolholm a bol tiež v mládežníckych tímoch anglického klubu Arsenal Londýn.

Pozrite si priložené VIDEO:

Súvisiace články