Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Zomrel slávny futbalový tréner Eriksson
Zdielať na

Zomrel slávny futbalový tréner Eriksson

Zdroj: X/Fabrizio Romano

Sedemdesiatpäťročný švédsky tréner Sven-Göran Eriksson v januári priznal, že trpí nevyliečiteľnou rakovinou pankreasu a že mu v najlepšom prípade zostáva rok života. Na sklonku augusta jeho život po dlhej a zákernej chorobe vyhasol. Naposledy vydýchol doma v kruhu rodiny.

"Každý dobre rozumie tomu, čo je to rakovina a v mojom prípade to naozaj nie je dobré. V najlepšom prípade ma čaká ešte rok života," prezradil ešte začiatkom januára Eriksson v rozhovore pre švédske rádio P1. Jeho život vyhasol vo veku 76 rokov, píše Sky News.

Niekdajší tréner anglickej či mexickej reprezentácie, ale aj Manchestru City, Leicesteru City, Benficy Lisabon, Lazia, AS Rím či ďalších známych klubov po zverejnení smutnej diagnózy zároveň tvrdil, že sa celý čas snaží myslieť pozitívne.

"Mohol by som sedieť doma, byť nevrlý a premýšľať o tom, prečo práve ja mám takú smolu. Na veci sa však treba za každých okolností pozerať pozitívne. Toto je veľké nešťastie, ale netreba si to ešte sťažovať," dodal Eriksson.

21. augusta 2024 napísal: "Mal som dobrý život. Myslím, že všetci sa bojíme dňa, keď zomrieme, ale smrť patrí k životu. Musíme sa ju naučiť prijať takú, aká je. Dúfam, že na konci ľudia povedia: ,Áno, bol to dobrý človek,‘ aj keď viem, že nie každý to o mne hovorí. Dúfam, že si ma zapamätáte ako pozitívneho človeka, ktorý sa snažil robiť, čo mohol. Nebuďte smutní a stále sa usmievajte. Ďakujem za všetko, trénerom, hráčom, fanúšikom. Bolo to fantastické. Dávajte na seba pozor, starajte sa o svoj život a žite ho naplno. Zbohom," zneli jeho slová na rozlúčku.

Na sklonku kariéry v rokoch 2018 - 2019 bol tréner reprezentácie Filipín a potom ešte pôsobil ako športový riaditeľ v Karlstade v nižšej švédskej súťaži.

Pozrite si dokument o tomto výnimočnom mužovi:

Súvisiace články