Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Za tragických okolností zomrel český volejbalista (†24)
Zdielať na

Za tragických okolností zomrel český volejbalista (†24)

Zdroj: Reprofoto/volejbalcb.cz

Vo veku 24 rokov zomrel český smečiar a niekdajší volejbalista Českých Budějovic Martin Jindra. O jeho smrti informoval klub VK Jihostroj České Budějovice, s ktorým vyhral mladý športovec v roku 2019 titul.

​Martin Jindra bol mladý talentovaný športovec. Ďalšie úspechy z palubovky už ale nepridá. Ako píše iSport.cz, zomrel za tragických okolností. Príčina jeho náhleho odchodu nie je známa. 

Pochovali ho v piatok 8. decembra v Českých Budějovicích.

Odmalička sa venoval volejbalu, hral za Jihostroj a následne si vybojoval miesto v áčku Českých Budějovic. V roku 2019 oslavoval majstrovský titul. Obliekal aj dres prvoligového EGE. Rozhodol sa ale nepokračovať v športovej kariére a dal prednosť štúdiu.

"Bol to skvelý človek a úžasný kamarát, ktorý nikdy neodmietol pomôcť s čímkoľvek. Bol to neuveriteľný volejbalista s nádherným talentom a aj keď začal neskôr, tak sa veľmi rýchlo stal oporou dorastu našich mládežníckych družstiev. Dodnes si pamätám jeho akcie na Českom pohári žiakov, kedy hral na bloku a ja som premiérovo videl jeho herný talent, ktorý bol bezpochyby úžasný. Veľmi som sa tešil na jeho životnú dráhu, ktorá mohla byť akákoľvek, jeho potenciál bol naozaj veľký. Pre mňa osobe je to obrovská strata, s ktorou sa bude ťažké vyrovnať. Veľmi myslím na rodinu Martina, ktorej by som týmto chcel vyjadriť úprimnú sústrasť. Martin síce prežil kratší život, než som dúfal, ale aj tak sa zapísal do mnohých osudov a sŕdc nás všetkých. Martin, budeš mi chýbať. Nikdy nezabudnem,“ napísal na sociálnej sieti šéftréner českobudějovickej mládeže Vojtěch Zach.

Súvisiace články