Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Z detailov hokejistovej smrti mrazí, Penguins mu vzdali dojemnú poctu
Zdielať na

Z detailov hokejistovej smrti mrazí, Penguins mu vzdali dojemnú poctu

Zdroj: Pittsburgh Penguins

Pittsburgh Penguins pred štartom zápasu proti Anaheimu vzdal poctu svojmu bývalému hráčovi Adamovi Johnsonovi, ktorý v sobotu podľahol následkom reznej rany na krku. Tú mu spôsobila korčuľa protihráča v zápase anglickej ligy. Oba tímy sa postavili do kruhu a namiesto minúty ticha celá hala tlieskala.

Britská polícia vyšetruje incident, na následky ktorého zomrel v nedeľu americký hokejista Adam Johnson.

Dvadsaťdeväťročný hráč utrpel zranenie počas sobotňajšieho zápasu britského Challenge Cupu medzi Sheffieldom Steelers a jeho Nottinghamu Panthers.

Korčuľa súpera mu prerezala krk. 

Zápas sledovalo približne 8000 divákov. Podľa jedného zo svedkov incidentu sa Johnson po zranení snažil zamieriť k spoluhráčom, ale cestou k striedačke skolaboval. Všade tieklo veľa krvi, spoluhráči i zdravotníci mu pribehli na pomoc a snažili sa ho zachrániť. Prítomní na štadióne omdlievali.

Duel po tragédii nedohrali. Jeho klub potvrdil úmrtie v nedeľu na sociálnej sieti.

"Stratila som polovicu môjho srdca," napísala na Facebooku jeho matka Kari Johnson.

"Môj sladký anjel, navždy mi budeš chýbať a navždy ťa budem ľúbiť," napísala na sociálnej sieti Instagram snúbenica zosnulého hráča Ryan Wolf.

Pred domácim štadiónom Panthers sa v pondelok zhromaždili fanúšikovia, ktorí si uctili svojho hráča.

Kvety a kondolenčné karty pribudli aj pred dejiskom tragického zápasu v Sheffielde a Johnsonovi vzdal poctu aj jeho bývalý klub Ontairo Reign (pôsobí v ňom Slovák Martin Chromiak, pozn. red.) pred zápasom proti Abbotsford Canucks v zámorskej AHL.​

Súvisiace články