Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prežil haváriu lietadla, Anglicko doviedol až na vrchol. Zomrel jeden z najlepších hráčov
Zdielať na

Prežil haváriu lietadla, Anglicko doviedol až na vrchol. Zomrel jeden z najlepších hráčov

Zdroj: manchester united

Vo veku 86 rokov zomrel Sir Bobby Charlton, legenda Manchestru United a anglickej reprezentácie. Správu potvrdil v sobotu anglický veľkoklub.

"S veľkým zármutkom zdieľame správu, že Sir Bobby zomrel v pokoji v sobotu v skorých ranných hodinách. Bol obklopený svojou rodinou. Tá by rada poďakovala všetkým, ktorí prispeli k jeho starostlivosti a mnohým ľuďom, ktorí ho milovali a podporovali. Žiadame, aby bolo v tejto chvíli rešpektované súkromie rodiny," stojí vo vyhlásení rodiny. 

Bobby Charlton prešiel mládežníckym systémom Manchestru United stal sa jedným z najlepších hráčov klubu.

Známym bol aj vďaka tomu, že v Mníchove v roku 1958 ako 20-ročný prežil leteckú katastrofu tímu. 

Bývalý útočník strelil 249 gólov v 758 zápasoch za "Red Devils", vyhral tri ligové tituly a FA Cup.

S United zdvihol nad hlavu aj Európsky pohár v roku 1968, keď dvakrát skóroval pri finálovej výhre 4:1 nad Benficou. Úprimnú poklonu Charltonovi  vyjadril aj klub z Old Traffordu:

"Manchester United smúti po smrti Sira Bobbyho Charltona, jedného z najväčších a najobľúbenejších hráčov v histórii nášho klubu. Sir Bobby bol hrdinom pre milióny ľudí, nielen v Manchestri alebo Spojenom kráľovstve, ale všade tam, kde sa futbal hrá po celom svete. Obdivovali ho rovnako pre jeho športového ducha a integritu, ako aj pre jeho výnimočné kvality ako futbalistu. Sira Bobbyho si budeme navždy pamätať ako velikána hry," uvádza klub v stanovisku. 

Pozrite si jeho najpamätnejšie góly:

Súvisiace články