Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Hromadný pád mal na Veľkej pardubickej TRAGICKÉ následky
Zdielať na

Hromadný pád mal na Veľkej pardubickej TRAGICKÉ následky

Zdroj: FB/Velká pardubická

Veľká Taxisova priekopa opäť raz zohrala dôležitú úlohu v dianí tohtoročnej Veľkej pardubickej. Tentokrát ale nie prekážka, ale deväťročný kôň Stuke. Tesne pred prekážkou začal bočiť doľava a pohroma bola na svete, píše CNN Prima News. Pri páde sa fatálne zranil a zostal ležať mŕtvy pod prekážkou. Vážne zranenie utrpel aj džokej Martin Liška, ktorého na mieste oživovali. Podľa prvotných správ je mimo ohrozenia života.

Ako informuje CNN Prima News, všeobecné pravidlo Veľkej Taxisovej priekopy hovorí, že sa musí ísť rýchlo, kôň nemá skákať za iným koňom a má na skok vidieť. Dôležité je cválať sám a mať okolo seba dostatok miesta. 

Najväčší favorit z 18-členného štartového poľa, desaťročný Sacamiro, vyhral 133. Veľkú pardubickú.

Džokej Jan Faltejsek sa šiestym víťazstvom priblížil k historicky najúspešnejšiemu Josefovi Váňovi, ktorý má na konte osem výhier.

V poli porazených zostali dvaja poslední víťazi steeplechase Talent a Mr Spex. Hrozivý pád sa odohral na obávanej prekážke, Taxisovom priekope.

VIDEO TU.

Chaos tesne pred ňou spôsobil Stuke, ktorý skrížil dráhu ostatným koňom a bolo zle. S prekážkou si napokon neporadila takmer polovica zo všetkých koní. Stuke napokon zahynul a na mieste oživovali džokeja Martina Lišku. Podľa organizátorov odkazujúcich na informácie od lekárov bude v poriadku.

Do cieľa dorazilo iba osem účastníkov. 

Pozrite si očami jazdca, ako vyzerá Taxisova priekopa:

Súvisiace články