Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zomrel manažér (†42) tímu NHL, pred smrťou DAROVAL orgány
Zdielať na

Zomrel manažér (†42) tímu NHL, pred smrťou DAROVAL orgány

Viceprezident hokejových operácií a asistent generálneho manažéra tímu Calgary Flames zomrel v sobotu po dlhom boji s ALS. Mark Snow mal iba 42 rokov.

Mark Snow mal amyotrofickú laterálnu sklerózu. Diagnostikovali mu ju v roku 2019. Ako asistent generálneho manažéra Flames pracoval aj potom, hoci lekári mu nedávali viac ako rok života. V klube pôsobil od roku 2011, píše NHL.com.

Snow bol v posledných dňoch napojený na prístroje, ktoré ho udržiavali pri živote po poranení mozgu, ktoré utrpel pri zástave mozgu. Po smrti chcel darovať svoje orgány, a tak bol potrebný čas, aby sa doriešili formálne záležitosti.

"Chris bol mojím priateľom. Naučil nás toho mnoho tým, ako čelil ALS s eleganciou, pozitivitou a nádejou. Bojoval s gurážou a odhodlaním každý deň, ktorý zažil s (manželkou) Kelsie, (a deťmi) Cohenom a Willaou, s ktorými si počas posledných piatich rokov urobil nespočetné množstvo spomienok. Nikdy nenahradíme človeka, ako bol Chris. Uctime si ho jednoducho tým, že pôjdeme dopredu s rovnakou vášňou, akú prinášal svojmu životu každý deň," vyhlásil generálny manažér Craig Conroy.

"Dnes sme Chrisa naposledy objali a rozlúčili sa. Štyrom ľuďom dal dar života tým, že daroval svoje pľúca, obličky a pečeň. Sme hlboko zarmútení a zároveň veľmi hrdí," povedala manželka Snowa. Spoločne vychovávali dve deti, syna Cohena a dcéru Willu.

FB/Kelsie Smith Snow

Súvisiace články