Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jeden z najväčších športových príbehov. Djokovič sa po víťazstve zosypal, plakal mame v náručí
Zdielať na

Jeden z najväčších športových príbehov. Djokovič sa po víťazstve zosypal, plakal mame v náručí

Novak Djokovič desaťkrát nastúpil do finále Australian Open a desiatykrát si poťažkal pohár pre víťaza. Srb opäť raz predviedol jedinečné umenie a svojim zástancom zaistil ďalší pádny argument v debatách o tom, kto je najlepším tenistom všetkých čias. Ziskom 22. grandslamovej trofeje vyrovnal rekord Rafaela Nadala a dnes sa usadí na tenisový trón ako svetová jednotka.

​Pre Djokoviča to bol jeden z najnáročnejších turnajov v jeho živote vzhľadom na minuloročné okolnosti. Navyše ho počas zápasov sprevádzalo zranenie zadného stehenného svalu, ale vo finále sfúkol o 11 rokov mladšieho Stefanosa Tsitsipasa v troch setoch.

S ľahkosťou si postrážil aj nepopulárny tiebreak. Rýchlo odskočil do vedenia 5:0, mladému Grékovi sa podarilo stiahnuť na 5:6, ale tretí mečbal po vynikajúcom Djokovičovom forehande odvrátiť nedokázal.

Porazený Tsitsipas o Djokovičovi po zápase vyhlásil, že je najlepším hráčom, aký kedy držal raketu. Tréner Goran Ivaniševič naopak vyzdvihol fungovanie jeho mozgu a povedal, že Djokovič je ako z inej planéty.

Kvôli zraneniu absolvoval 77 terapií denne, aby bol lepší a lepší....až sa stal opäť najlepším. Zo štvrtého miesta v rebríčku sa dnes posúva na tenisový Olymp. Navyše si z Austrálie odnáša takmer 3 milióny dolárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie