Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V mraze a rekordnom čase na VRCHOL? Pre túto ženu žiaden problém!
Zdielať na

V mraze a rekordnom čase na VRCHOL? Pre túto ženu žiaden problém!

Teraz si ukážeme, čo je človek schopný podstúpiť, aby sa zapísal do histórie. Fernanda Maciel preukázala neuveriteľnú odvahu a odhodlanie získať miesto v Guinessovej knihe rekordov. Zabehla si hore a dolu najvyššieho vrchu Južného pólu.

Zatiaľ čo mnohí sme sa venovali kostiam v rybách počas Štedrej večere, ultrabežkyňa Fernanda Maciel sa rozhodla, že sa vyberie na ľadové polia Antarktídy a vybehne na najvyššiu horu Mount Vision.

Vrchol 4 892 m dosiahla za 6 hodín a 40 minút, dole zbehla za polovičný čas. Ide o svetové rekordy. V tejto izolovanej časti sveta, ktorá je celý rok zamrznutá, zabehnúť a prežiť to, je obdivuhodné a pre nás niečo nepredstaviteľné. Hora síce privíta ročne množstvo horolezcov, výstup na ňu ale trvá v priemere 5 až 7 dní.

Fernanda nie je v ultrabehu žiadnym nováčikom, vybehla už aj na legendárnu argentínsku Aconcagu či Kilimandžáro v Tanzánii. Fernanda, ktorá sa narodila v Brazílii, sa presťahovala pred piatimi rokmi do francúzskeho Chamonix, aby mohla naplno rozvíjať svoju dobrodružnú kariéru.

Do roku 2000 pracovala ako enviromentálna právnička, potom dala výpoveď a výsledok vidíte sami. Fernanda si dala predčasný narodeninový darček. 43 rokov oslávi už budúci týždeň.

Súvisiace články