Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Góloví Slaf s Fehym, Ružička a Černák s asistenciami
Zdielať na

Góloví Slaf s Fehym, Ružička a Černák s asistenciami

Juraj Slafkovský v noci strelil svoj štvrtý gól v NHL a rovno sa zapísal do histórie. Ide o druhý najrýchlejší zásah Slováka v histórii. Košičanovi na to stačilo 13 sekúnd.

​Posun zo štvrtej formácie do tretej sa tak ukázal ako správny trénerský ťah. Monahan posunul puk do útočného pásma, brankár Markström proti nemu vykorčuľoval ďaleko z brány, čo hráči Canadiens parádne využili. 

Puk skončil na hokejke Juraja Slafkovského, ktorý do odkrytej brány strelil gól. Juraj sa po dnešnej noci môže sa tešiť nielen z ďalšieho kanadského bodu, ale aj z víťazstva. Canadiens porazili Flames 2:1. Inak išlo o druhý najrýchlejší slovenský gól v histórii NHL. Skóre otvoril rýchlejšie len Ronald Petrovický 20. decembra 2003 po ôsmich sekundách.

Martin Fehérváry strelil v noci svoj druhý gól v aktuálnom ročníku NHL. Rovnako ako Slafkovský, aj on otváral skóre zápasu Washingtonu proti Seattlu.


Fehervary skóroval v ôsmej minúte stretnutia, kedy tvrdou delovkou k tyči otváral skóre. Najskôr sa ale o gól pokúšal kapitán Alexander Ovečkin. Pre Martina to bol druhý gól v druhom zápase za sebou. Aj napriek tomu, že Caps vyhrávali 2:0, Seattlu sa podaril doma parádny obrat a napokon vyhrali 3:2 pp.

O asistencie sa v noci postarali Adam Ružička z Calgary Flames a Erik Černák z Tampy Bay Lightning.

Súvisiace články