Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slafkovskému hrozí suspendácia
Zdielať na

Slafkovskému hrozí suspendácia

Juraj Slafkovský nedohral svoj desiaty zápas v NHL, keď necelých šesť minút pred koncom tretej tretiny putoval predčasne pod sprchy.

Slafkovský zozadu narazil na mantinel Matta Luffa, ktorý zostal ležať na ľade. Slovák dostal 5-minútový vyšší trest plus do konca zápasu. Svoj tím oslabil za nerozhodného stavu 2:2. Pred vylúčením odohral vo štvrtom útoku viac ako 10 minút.

Detroit početnú prevahu nevyužil, naopak tiež fauloval a sily na ľade boli razom vyrovnané. Zápas dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých boli úspešnejší hokejisti Montrealu. Na víťazstve sa podieľali Nick Suzuki aj Caule Caufield.

Montreal si pripísal šiestu výhru v sezóne z 13 duelov, na konte má 13 bodov. Po desiatich dueloch v NHL má Slafkovský na konte stále tri góly. Za vyšší trest mu hrozí aj dodatočný dištanc.

Stabilný Tatar

Všetky tri slovenské body v NHL padli v jednom zápase. Tomáš Tatar z NJ Devils dvoma asistenciami prispel k triumfu New Jersey 3:2 nad Calgary, za ktorý naopak nastúpil Adam Ružička. Po návrate do zostavy si pripísal asistenciu.

​Tatar bodoval v piatom zápase po sebe a tešil sa zo siedmej výhry v sérii. Gólmi k nej pomohli Ryan Graves, ako aj dvojbodoví Dougie Hamilton a Nico Hischier. Tatar sa stal treťou hviezdou zápasu. Dôležitý bod si pripísal aj jeho krajan Adam Ružička, ktorý sa vrátil do zostavy Plameňov a rovno v elitnom útoku. Toffolimu asistoval na 2:2. V 52. minúte sa opäť asistenčne presadil Tomáš Tatar. Hischier upravoval skóre na konečných 3:2. Po trinástich zápasoch má na konte 8 kanadských bodov.

Súvisiace články