Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sezónu NHL odštartujú ôsmi Slováci
Zdielať na

Sezónu NHL odštartujú ôsmi Slováci

Draftová jednotka ustála aj posledné škrty Montrealu Canadiens. Juraj Slafkovský začne sezónu v najlepšej ligovej súťaži sveta. Jeho rodičia plánovali prísť až, keď bude mať ich syn isté miesto v prvom tíme. Juraj im hneď písal a verí, že jeho prvý zápas v NHL stihnú.

​Tím Canadiens urobil v pondelok posledné škrty pred štartom sezóny. Slovenský útočník zostáva v prvom tíme ako člen otváracej zostavy. Dvadsaťročné nepísané pravidlo napokon nebolo porušené a Juraj Slafkovský začne sezónu priamo v NHL. Rovnako ako každý útočník draftovaný z prvého miesta od roku 1993. Košičan má za sebou prípravu, v ktorej zaznamenal dve asistencie, dva mínusové body a štyri trestné minúty v šiestich stretnutiach. Prvý duel hrá Montreal vo štvrtok v noci proti Torontu.

Dobré správy nemáme len z Montrealu, ale aj z New Jersey. Rodák z Liptovského Mikuláša Šimon Nemec začne novú sezónu v drese Diablov. Aj on prežil posledné škrty v tíme a dostal sa medzi sedem najlepších obrancov.

Michalovský sen splnený

Bývalého hráča HK Nitra draftovali tento rok z druhého miesta. Ihneď po drafte išiel Nemec do rozvojového kempu, v septembri sa zúčastnil aj nováčikovského a neskôr aj hlavného. Draftová dvojka môže zažiť premiéru v zámorskej profilige zažiť v noci zo štvrtku na piatok, keď Diabli nastúpia proti Philadelphii Flyers. Spoluhráč Tomáša Tatara počas prípravy odohral tri zápasy, v ktorých nebodoval. Predpokladalo sa, že ročník odštartuje vo farmárskej AHL v drese Uticy Comets, ale napokon ostáva v hlavnom tíme New Jersey.

Michalovský sen splnený. Do zostavy Anaheimu sa prebojoval ďalší rodák z východu, a nedraftovaný - Pavol Regenda. Vo štvrtok o 04:00 rannej nášho času by mal nastúpiť na svoj prvý duel proti Seattlu Kraken.

​Regenda sa stal najproduktívnejším hráčom Anaheimu v predsezónnej príprave a to aj napriek tomu, že hral prevažne vo štvrtom útoku. Dvadsaťdvaročný útočník v prípravných zápasoch zaznamenal 7 bodov (3 góly a 4 asistencie) a patril k najlepším hráčom Káčerov z Anaheimu. Regenda podpísal zmluvu s Ducks po minulej sezóne, keď zástupcov klubu NHL zaujal výkonmi či už v drese extraligových Michaloviec, alebo aj na olympiáde a majstrovstvách sveta. Ešte pred polrokom hrával v Michalovciach, teraz ho čaká v 22 rokoch premiéra v NHL, do ktorej ani nebol draftovaný.

Okrem nich začnú sezónu v NHL aj Jaroslav Halák z NY Rangers, Tomáš Tatar z New Jersey, Erik Černák z Tampy Bay a Martin Fehérváry z Washingtonu. Sezónu NHL tak odštartuje 8 Slovákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie