Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Byť MASKOTOM sa oplatí
Zdielať na
Šport

Byť MASKOTOM sa oplatí

Na verejnosť prenikli informácie o platoch maskotov basketbalových klubov. Niektoré sumy sú viac ako závratné. Najlepšie sa v tomto ohľade darí maskotovi basketbalového Denveru Nuggets. Rocky si zarobí ročne 625 tisíc dolárov.

NBA nie je len o basketbale, ale aj o obrovskej šou, ktorá generuje milióny dolárov. Zámorské kluby sa okrem hráčov špecializujú aj na maskotov, ktorí sa starajú o zábavu v hale. Na verejnosť sa dostal rebríček najlepšie platených maskotov. Tabuľke kraľuje Rocky symbolizujúci leva a je bavičom Denveru. Zarobenou sumou 625 tisíc dolárov sa blíži aj platom samotných hráčov NBA.

Pod maskou sa skrýva Kenn Solomon, člen maskotskej siene slávy, ktorý na univerzite v Utahu získal štipendium maskota. V roku 1990 bol na stáži v Rocky Mountains, kde sa predstavil Denveru. Zo štruktúry Nuggets už neodišiel. Solomon je profesionálny herec, známy z filmu Osvietenie z 97, dovedna vystupoval v 27mich krajinách a v roku 2019 bol vyhlásený za najúžasnejšieho maskota na svete.

Druhé miesto patrí Harrymu z Atlanty Hawks, ktorý sa v prevleku potí za 600 tisíc dolárov, tretiu priečku obsadil ikonický býk Benny zo Chicaga Bulls. Ten si zarobí 400 tisíc dolárov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie