Skoro jasno
15°
Bratislava
VIDEO plné sĺz. Pozrite si posledné momenty Rogera Federera na kurte
Zdielať na

VIDEO plné sĺz. Pozrite si posledné momenty Rogera Federera na kurte

Londýnska hala v stoji tlieskala lúčiacej sa legende. Aj napriek tomu, že odchádzajúci Roger Federer s Rafaelom Nadalom štvorhru nevyhral, jeho posledné chvíle na kurte boli viac ako hviezdne a nesmierne emotívne. Pri pohľade na plačúceho Švajčiara sa ubránil slzám málokto.

"Bola to nádherná cesta, pokojne by som si ju zopakoval znova a nič by som na nej nemenil."

To bola jedna z mála súvislých viet, ktorú dokázal dojatý Federer povedať bez toho, aby neplakal. Jeho slzy videlo nielen 17 500 divákov vo vypredanej aréne, ale aj celý svet. Keď sa v roku 1981 narodil na prvý pohľad celkom obyčajný chlapec, nikomu by nenapadlo, že navždy zmení dejiny bieleho športu. Odmalička sa v ňom ukrývali obrovské sny, ktoré si do bodky splnil.

Svoj celkom prvý zápas prehral 0:6 a 0:6, a švajčiarska tenisová federácia rozšírila fámy, že asi nie je taký dobrý, ako si mysleli. Federer veril jednej veci - hlavne nepremárniť svoj talent, ktorý dostal do vienka. Obrovskú zásluhu na tom, čo všetko v tenise dokázal, má jeho manželka, Slovenka Mirka, s ktorou keď sa dal dokopy, nemal jediný titul. Zvyšok príbehu už poznáme všetci.

Dvadsaťnásobný grandslamový víťaz priniesol na kurt nepoznanú krásu a úprimnosť. Zmenil túto hru navždy a nikto ako on už nepríde. Neplačme, že zlatá éra mužského tenisu odchodom Federera končí, naopak tešme sa, že sme ju mali možnosť zažiť.

Súvisiace články