Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Tatrách padol rýchlostný rekord zásluhou Michala Bekeša
Zdielať na

V Tatrách padol rýchlostný rekord zásluhou Michala Bekeša

Zjazdovka v Lomnickom sedle vo Vysokých Tatrách má nový rýchlostný rekord. Michal Bekeš zo Ždiaru dosiahol na lyžiach rýchlosť 174,57 km/hod.

Michal Bekeš sa venuje rýchlostnému lyžovaniu od roku 2015. Práve jeho prvý rekord (160,79 km/hod) na tejto najvyššie položenej zjazdovke na Slovensku mu otvoril bránu do sveta najrýchlejších lyžiarov planéty a dodnes sa zúčastňuje majstrovstiev sveta, Svetových pohárov a extrémnych pretekov Speed Masters v disciplíne Speedski S1, v ktorej už dosiahol rýchlosť 223,46 km/hod.

Pondelok v Lomnickom sedle privítal pretekára slnečným počasím a teplotou mínus 10 stupňov Celzia. Už prvá tréningová jazda na uzavretej zjazdovke, na ktorej dosiahol rýchlosť viac ako 164 km/hod naznačila, že pondelkový rekord bude mať zaujímavé hodnoty.

To sa vzápätí potvrdilo a rýchlomer pri rekordnej jazde ukázal rýchlosť 174,57 km/hod. Michal Bekeš neskrýval spokojnosť. „Počítal som, že akákoľvek rýchlosť do 170 km/hod by bola super. Dnes však boli vynikajúce podmienky, sneh bol veľmi rýchly, nefúkal silný vietor, zjazdovka bola perfektne pripravená. Za mňa maximálna spokojnosť, pretože 174 som naozaj nečakal,” vyznal sa slovenský rekordér v cieli.

Súvisiace články

Najčítanejšie