Skoro jasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Slovákom sa v NHL darilo. Ovečkin vyrovnal Jágra a je najlepším európskym strelcom
Zdielať na

Slovákom sa v NHL darilo. Ovečkin vyrovnal Jágra a je najlepším európskym strelcom

Tomáš Tatar prispel k výhre New Jersey Devils nad Coloradom Avalanche 5:3 gólom, ktorý odštartoval obrat. Slovenský forvard skóroval v tridsiatej minúte a znižoval stav stretnutia na 1:3. Ešte do konca druhej časti hry "diabli" vyrovnali a v tretej tretine duel otočili. Tatar pred gólom zablokoval strelu súpera a potom zakladal akciu. Presný zásah - prvý po desiatich zápasoch - si pripísal aj so šťastím, puk sa k nemu odrazil od tyčky.

Skóroval aj druhý Slovák v akcii - Adam Ružička. Presadil sa v 29. minúte súboja s Fehérváryho Washingtonom, zvyšoval na 2:0.

Ťažil z dobrého striedania. Akcia sa začala už v obrannom pásme, Ružička potom aktívne napádal. Flames využili zaváhanie v rozohrávke Capitals, Ružičkovi prihrával Mangiapane.

Súperov obranca Martin Fehérváry odohral 17 minút a 55 sekúnd, pripísal si dva bloky a bodyček. Napokon sa tešil z výhry 5:4.

Alexander Ovečkin strelil "plameňom" dva góly a dostal sa na tretiu priečku v historickom poradí najlepších strelcov NHL.

So 766 gólmi je najlepším európskym strelcom v histórii. O pozíciu sa zatiaľ delí s Jaromírom Jágrom, ktorého zápis vyrovnal, no zatiaľ neprekonal.

Zlomový presný zásah padol v samotnom závere zápasu. Rus ním zvýšil na 5:3 do prázdnej brány.

Súvisiace články