Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Príbehy z olympiády. Porazil rakovinu aj súperov, odnáša si zlato
Zdielať na

Príbehy z olympiády. Porazil rakovinu aj súperov, odnáša si zlato

Zdroj: SITA

Kanadský snowboardista Max Parrot získal na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu v disciplíne slopestyle. V pondelkovom finále dostal najlepšiu známku 90,96 za druhú jazdu a na striebornú pozíciu odsunul domáceho reprezentanta I-ming Sua. Bronz v Genting Snow Parku v Čang-ťia-kchou ukoristil ďalší Kanaďan Mark McMorris, ktorý získal už tretiu bronzovú medailu v kariére.

Dvadsaťsedemročný Parrot pred štyrmi rokmi v Pjongčangu získal striebro. V pondelok v prvej jazde atakoval 80 bodov, no vyšla mu najmä druhá z troch finálových. Predviedol rotácie, odskoky, ukázal čisté dopady. Do skokového repertoáru zaradil frontside triple 1440 či frontside double 1080, nevyhol sa síce chybe, ale išiel do vedenia a už ho nikto nepredbehol.

"Presne pred tromi rokmi som ležal v nemocnici. Bez energie, vysilený, s ochabnutým svalstvom. Bola to najťažšia chvíľa v mojom živote. Stáť tu opäť o tri roky neskôr na olympijských hrách, venovať sa svojej vášni, predviesť najlepšiu jazdu mojej kariéry a vyhrať zlato – to je šialené," citovala AFP Parrota, ktorý prekonal rakovinu lymfatického systému.

Pozrite si archívne VIDEO: 

Súvisiace články