Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Legenda surfovania, ktorej žralok odhryzol ruku
Zdielať na

Legenda surfovania, ktorej žralok odhryzol ruku

Bethany Hamiltonová je americká profesionálna surfistka, ktorá je zapamätateľná predovšetkým tým, že v roku 2003 prišla o ľavú ruku pri útoku žraloka. Aj napriek tomu sa však vrátila naspäť do vody a tým vo svete surfingu a športu získala ešte väčšie uznanie. O svojej životnej ceste napísala autobiografické dielo „Soul Surferˮ, ktoré bolo roku 2011 sfilmované.

Bethany sa narodila do rodiny surfistov na havajskom ostrove Kauai. A práve doma na ňu v trinástich rokoch zaútočil päťmetrový žralok tigrovaný. Mala obrovské šťastie, že útočil iba raz. Bethany nestratila duchaprítomnosť a okamžite doplávala na breh.

Prišla nielen o ruku, ale stratila aj viac ako 60% krvi. Malá veľká bojovníčka prežila a to aj vďaka pozitívnemu postoju. Už tri týždne po nehode opäť čelila vlnám.

Nevzdala sa sna stať sa profi surfistkou a vďaka svojej nezlomnej vôli sa stala inšpiráciou pre ľudí na celom svete. Zo surfu nezliezla ani v čase, keď bola v deviatom mesiaci tehotenstva.

V roku 2004 sa podelila o svoj životný príbeh v autobiografii, ktorý bol o sedem rokov neskôr aj sfilmovaný.

Pozrite si TRAILER filmu:

Je nielen silnou ženou, ale má aj dobré srdce. Založila vlastnú nadáciu, ktorá podporuje tých, ktorí prežili traumatickú amputáciu.

Súvisiace články