Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najšťastnejší muž v Melbourne
Zdielať na

Najšťastnejší muž v Melbourne

21. grandslamový titul Rafaela Nadala si zaslúži pestré označenie. Je bez debaty rekordný, rovnako najviac vybojovaný, najmenej očakávaný a rozhodne najemotívnejší. Španiel ešte pred mesiacom a pol ani netušil, či sa po zranení chodidla k tenisu vráti. V nedeľu nadobro prepísal históriu.

Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal víťazom dvojhry mužov na Australian Open v Melbourne. V mimoriadne dramatickom a kvalitnom finálovom súboji zdolal Rusa Daniila Medvedeva 2:6, 6:7 (5), 6:4, 6:4 a 7:5.

Nadal premenil prvý mečbal pri svojom podaní, keď jeho súper nedokázal adekvátne reagovať na jeho volej pri sieti. Výnimočný zápas trval 5 hodín a 24 minút.

Nadal získal rekordný 21. titul z grandslamových turnajov, čím sa osamostatnil na čele historického poradia najúspešnejších tenistov pred svojimi dvoma najväčšími rivalmi Rogerom Federom a Novakom Djokovičom. Tridsaťpäťročný španielsky ľavák zároveň na šiesty finálový pokus po druhý raz v kariére ovládol Australian Open, predtým triumfoval v Melbourne Parku ešte v roku 2009.

Nadal aktuálne má na konte 90 víťazných turnajov z hlavnej profesionálnej úrovne, za posledné dva roky sa s víťaznou trofejou tešil len po piaty raz. Nadalov triumf je o to výnimočnejší, že v predchádzajúcom polroku pauzoval v súťažnom tenise pre zranenie a pred Vianocami prekonal koronavírus.

Súvisiace články