Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Zomrela francúzska herecká legenda Alain Delon
Zdielať na

Zomrela francúzska herecká legenda Alain Delon

Vo veku 88 rokov zomrel legendárny herec a francúzska ikona Alain Delon. Jeho smrť oznámili jeho tri deti. Naposledy vydýchol v kruhu rodiny vo svojom dome v Douchy. Posledné roky ho trápili zdravotné problémy.

​Smutná správa zaplavila weby po celom svete, predovšetkým ale francúzske.

"Alain Fabien, Anouchka, Anthony a Loubo (jeho pes, pozn. red.) s nesmiernou bolesťou oznamujú odchod otca. Zomrel pokojne vo svojom dome. V tomto nesmierne bolestivom čase smútku rodina žiada o rešpektovanie súkromia," informuje AFP.

​Pred štyrmi rokmi prekonal mŕtvicu a od tej doby sa jeho stav neustále zhoršoval. Podľa správ francúzskych médií odkazujúcich sa na jeho najbližších mal vážne problémy s rozprávaním.

Výnimočný herec, ale aj producent a režisér sa narodil 8. novembra 1935. Alain Fabien Maurice Marcel Delon, svojho času symbol mužskej krásy, si zahral v takmer stovke filmov, diváci ho poznajú napríklad zo snímok Čierny tulipán, Dvaja muži v meste či Borsalino.

Jeho najlepšie úlohy nájdete TU:

Pozrite si archívnu reportáž z roku 2019, kedy dostal cenu za celoživotné dielo. "Nebola to ťažká práca, ťažké bolo sa v nej udržať," nechal sa počuť na festivale v Cannes: