Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Zomrel herec Ľubomír Paulovič, slová jeho partnerky trhajú srdce
Zdielať na

Zomrel herec Ľubomír Paulovič, slová jeho partnerky trhajú srdce

Archívne video

Vo veku 71 rokov zomrel uznávaný herec Ľubomír Paulovič. Správu priniesol ako prvý Nový Čas.

​Ľubomír Paulovič mal podľa zdroja blízkeho Novému Času zomrieť vo svojom dome v Chorvátskom Grobe. Roky ho trápilo srdce. 

Smutnú správu potvrdila aj hercova dlhoročná partnerka, fotografka Lolla. "Dnes môj milovaný Lubinko odišiel do nebíčka medzi anjelov. Jeho srdiečko ukončilo svoju prácu a rozhodlo sa nechať Lubinka odpočívať. Nenachádzam dostatočné slová vďaky, môj milovaný anjelik, toľko lásky a milovania si mi dal, toľko pozornosti, náklonnosti a starostlivosti a pocitu a vedomia, že som pre Teba jediná a posledná. A dokazoval si mi to každý deň. Navždy budem cítiť tvoju lásku, tvoje srdce.."

Paulovič pôsobil v Divadle SNP v Martine, v Slovenskom národnom divadle a ako umelecký šéf činohry DJGT vo Zvolene. Okrem herectva sa venoval aj divadelnej a televíznej réžii. Režíroval filmy Maškaráda, Pod agátmi či Zuzka Turanová. Diváci ho vnímajú predovšetkým ako vynikajúceho filmového a televízneho herca: Otec, Noční jazdci, Pásla kone na betóne, Hody, Lepšie je byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý, ...kone na betóne, Peacemaker, Ako divé husi, Záchranári, Konečná stanica či Ticho.

Súvisiace články