Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Legendárnu slovenskú herečku trápilo zdravie, dnes ráno zomrela
Zdielať na

Legendárnu slovenskú herečku trápilo zdravie, dnes ráno zomrela

Zdroj: TASR

Vo veku 91 rokov zomrela legendárna slovenská herečka Eva Rysová. Trápili ju vážne zdravotné problémy.

​Ako píše pluska.sk, Eva Rysová naposledy vydýchla v dome pre seniorov. Zdravotne bola na tom dlhšiu dobu zle. 

Eva Rysová sa narodila 16. augusta 1932 v obci Hajnáčka na Slovensku v okrese Rimavská Sobota. Navštevovala gymnázium v ​​Lučenci a v roku 1955 vyštudovala VŠMU. Neskôr pôsobila chvíľu v Armádnom divadle SNP v Martine.

V rokoch 1960 - 1965 hrala v Krajskom divadle v Trnave a v Krajskom divadle Nitra. Od roku 1966 bola členkou divadla Nová scéna. Eva Rysová vyučovala ako profesorka, až do roku 2012, umelecký prednes a javiskovú reč na Cirkevnom kozervatóriu v Bratislave.

Naposledy vydýchla v dome seniorov

Pred rokmi sa stiahla z verejného života. V roku 2016 nešťastne spadla a prekonala krvácanie do mozgu. Odštartovali nemalé zdravotné problémy a tak jej príbuzní zabezpečili odbornú asistenciu, neskôr aj opatrovateľky.

Herečku neskkôr musela rodina presunúť do zariadenia pre seniorov s odbornou starostlivosťou. Stav sa postupne zhoršoval, dnes vyústil do jej odchodu na večný odpočinok.

So svojím manželom Alojzom Suchánkom má jediného syna Michala, ktorý žije so svojou rodinou v Kanade. Venovala sa tiež práci v televízii, dabingu a rozhlase.

Súvisiace články