Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Harry oslávi babičkine narodeniny, s Meghan smú na balkón Buckinghamského paláca
Zdielať na

Harry oslávi babičkine narodeniny, s Meghan smú na balkón Buckinghamského paláca

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sa po dvoch rokoch od úteku do Los Angeles objavili uplynulý piatok bok po boku v Británii, kde na kratučkú chvíľu navštívili kráľovnú Alžbetu. Harry sa pri svojej babičke neohrial dlhšie ako niekoľko minút a spolu s manželkou Meghan pokračoval v ceste do holandského Haagu na charitatívne podujatie Invictus Games.

​Princ Harry spolu s manželkou, vojvodkyňou Meghan, dostali pozvanie na oslavy platinového jubilea kraľovania Alžbety II. a dokonca sa môžu objaviť aj na balkóne Buckinghamského paláca. Počas osláv im však nebude umožnené zohrať formálnu uviedli zdroje z kráľovskej rodiny.

Ak sa manželia rozhodnú cestovať do Londýna, objavia sa na rodinných podujatiach vrátane tradičného balónového vystúpenia či na ďakovnej bohoslužbe v Katedrále sv. Pavla. Čo nemôžu, je zúčastniť sa na tradičnom obrade Trooping the Color ani hrať ústrednú úlohu pri akejkoľvek inej udalosti počas štvordňových osláv. 2.-5. júna Tieto správy prichádzajú po tom, čo princ Harry prelomil mlčanie a povedal, že bolo skvelé vidieť jeho 96-ročnú starú mamu počas rýchlej návštevy na hrade Windsor, kde sa stretol aj s otcom, princom Charlesom.

​Toto stretnutie trvalo len údajne 15 minút a potom Harry spolu s Meghan odišli do Holandska na Invictus Games. Bola to ich prvá schôdzka odvtedy, ako rozhovor s moderátorkou Oprah Winfrey vyvolal veľké kontroverzie, pretože v ňom nemenovaného člena kráľovskej rodiny obvinili z rasizmu.

​Manželia mali sľúbiť kráľovnej, že v blízkej budúcnosti bude môcť objať svoje pravnúčatá Archieho a Lilibet. Pre panovníčku by to naozaj znamenalo veľa, keďže Lilibet ešte nevidela.

​Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sú v Holandsku od piatku. Ide o ich prvé spoločné verejné vystúpenie v Európe od rozchodu s britskou kráľovskou rodinou a presťahovania sa do USA pred viac ako dvoma rokmi,

Súvisiace články