Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kate ozdobou korunovácie, TOTO urobil Harry po slávnosti
Zdielať na

Kate ozdobou korunovácie, TOTO urobil Harry po slávnosti

Británia má nového kráľa. Karola III. dnes korunovali vo Westminsterskom opátstve. Na korunovácii sa zúčastnila celá kráľovská rodina. Najviac očarila jeho nevesta Kate, manželka princa Williama, v šatách od Alexandra McQueena, náušniciach princeznej Diany a s náhrdelníkom kráľovnej Alžbety II. Zúčastnil sa aj "neposlušný" syn Harry. Ten sa po obrade ponáhľal domov do Spojených štátov. Čaká ho oslava synových narodenín.

Po tom, čo sa princ Harry v zlom rozišiel s kráľovskou rodinou, sa zúčastnil korunovácie iba symbolicky. Počas obradu sedel až treťom rade s bratrancami.

"Neposlušný" syn kráľa Karola III. bol pozvaný aj na obed do Buckinghamského paláca. Namiesto toho ale rovno odletel do USA, kde jeho syn Archie oslavuje práve dnes štvrté narodeniny. Po korunovácii odišiel sám v aute smerom na letisko. 

​Okrem Karola III. korunovali aj jeho manželku Camillu:

Tá doteraz používala titul kráľovná-manželka, od tejto korunovácie je jej oficiálny titul kráľovná. Korunovácia kráľovnej Camilly bola jednoduchšia než u jej manžela – neskladala prísahu a jej pomazanie neprebehlo v skrytosti.

Anglikánsky canterburský arcibiskup Justin Welby Camille nasadil korunu kráľovnej Márie, na ktorej boli pred korunováciou vykonané drobné zmeny. Camilla sa tak stala prvou kráľovnou v moderných dejinách, ktorá bola korunovaná už existujúcou, a nie novou korunou.

Súvisiace články

Najčítanejšie