Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tragédia českého lietadla na Slovensku. Nehoda má ŠTYRI obete
Zdielať na

Tragédia českého lietadla na Slovensku. Nehoda má ŠTYRI obete

V poli za obcou Trenčianske Stankovce havarovalo štvormiestne lietadlo typu DA 42 s českou registráciou.

Podľa najnovších správ TV JOJ má nehoda štyri obete a ďalších zranených. "Krátko po 15-tej hodine došlo k pádu malého lietadla pri obci Trenčianske Stankovce. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby na miesto vyslalo okrem pozemných ambulancií aj vrtuľník záchrannej zdravotnej služby. Na mieste boli zatiaľ zistené štyri mŕtve osoby a niekoľko zranených. Keďže ešte prebieha likvidácia udalostí s hromadným postihnutím osôb, konečný výstup bude k dispozícii až po 18-tej hodine," vyjadril sa lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Martin Balko.

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová informuje, že hasiči zabezpečujú miesto udalosti proti úniku nebezpečných látok a vzniku požiaru. 

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Mariána Petríka k nešťastiu došlo krátko pred 14.45 h. Na mieste zasahuje jedenásť profesionálnych hasičov z Trenčína s tromi kusmi techniky. 

"Po pristátí záchranárskeho vrtuľníka v blízkosti miesta nešťastia bolo zistené, že štyri osoby nachádzajúce sa vo vraku lietadla utrpeli zranenia, ktoré boli, žiaľ, nezlučiteľné so životom a ani záchranári im už nedokázali pomôcť," povedala hovorkyňa AIR - TRANSPORT EUROPE Zuzana Hopjaková.

Súvisiace články

Najčítanejšie