Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Neurochirurgička nechala svoju dcéru (13) vŕtať pacientovi do hlavy
Zdielať na

Neurochirurgička nechala svoju dcéru (13) vŕtať pacientovi do hlavy

Zdroj: X/Servus Nachrichten

Vo Fakultnej nemocnici v rakúskom Graz neurochirurgička mala dovoliť svojej 13-ročnej dcére zúčastniť sa urgentnej operácie. Dievča vraj dokonca vyvŕtalo požadovanú dieru do lebky pacienta Rakúskym médiám to povedal Peter Freiberger, advokát obete nehody Gregora R. (33). Ako prvý informoval denník Kronen Zeitung.

Istý Gregor R. (33) mal v januári nehodu pri lesných prácach, spadol mu kmeň na hlavu a letecky ho previezli do Fakultnej nemocnice v Grazi, kde mu urgentne operovali hlavu, informujú viaceré rakúske médiá.

Čo sa pri zákroku stalo, sa pacient dozvedel až neskôr od polície. Jeho právnik chce podniknúť právne kroky proti všetkým zúčastneným a v prípade potreby žiadať náhradu za bolesť. Jeho klient stále trpí následkami nehody. Operácie sa zúčastnila aj trinásťročná dcéra neurochirurgičky, ktorá mala podľa uniknutých správ vŕtať pacientovi do hlavy.

Celkovo bol zákrok úspešný. Muž po operácii strávil 11 dní na jednotke intenzívnej starostlivosti, avšak dodnes je práceneschopný. O postupe počas operácie sa dozvedel až v júli. 

"Na základe anonymného oznámenia vedieme vyšetrovanie pre podozrenie z ťažkého ublíženia na zdraví," vyhlásil hovorca štajerskej prokuratúry Hansjörg Bacher.

Dodal, že stíhaná je nielen spomínaná neurochirurgička, ktorú suspendovali, ale celý zdravotnícky personál, ktorý bol prítomný pri zákroku.

Súvisiace články