Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Náhla smrť bývalého futbalového reprezentanta (†39)
Zdielať na

Náhla smrť bývalého futbalového reprezentanta (†39)

Zdroj: pexels.com

Vo veku 39 rokov zomrel bývalý futbalový reprezentant Pobrežia Slonoviny Sol Bamba. Správu priniesol turecký klub Adanaspor, v ktorom niekdajší obranca naposledy pracoval ako technický riaditeľ.

Bývalého hráča Cardiffu City, Leedsu United či Leicesteru City museli náhle hospitalizovať pred zápasom na ihrisku Manisa FC, píše Sky News.

"Previezli ho do miestnej nemocnice, kde, svoj boj o život, bohužiaľ, prehral. Chceme vyjadriť hlbokú sústrasť jeho rodine a celej futbalovej komunite," uviedol Adanaspor vo svojom vyhlásení.

Bamba hrával v Anglicku okrem Cardiffu, Leedsu a Leicesteru aj za Middlesbrough. Rovnako si obliekal dresy škótskych klubov Dunfermline Athletic a Hibernian, pôsobil v talianskom Palerme, tureckom Trabzonspore a v úvode hráčskej kariéry si pripísal aj jeden ligový štart v drese Paríža St. Germain.

Pozrite si VIDEO:

Za národný tím odohral 46 zápasov. Hráčsku kariéru ukončil v januári 2023. Následne si vyskúšal trénerský angažmán v Cardiffe, kde pôsobil ako asistent trénera, potom prevzal funkcionársku pozíciu v tureckom Adanaspore.

Súvisiace články