Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hnúšťa sa nevie spamätať z rodinného nešťastia, pri ktorom vyhasol život malej Sofie (†3)
Zdielať na

Hnúšťa sa nevie spamätať z rodinného nešťastia, pri ktorom vyhasol život malej Sofie (†3)

V Hnúšti (okr. Rimavská Sobota) prišla v nedeľu tragicky o život iba trojročná Sofia. Zrazil ju jej vlastný otec v priestoroch autoservisu. Z tragickej nehody sa zrútil. Na mieste zasahoval aj tím krízovej intervencie.

K obrovskému nešťastiu došlo v nedeľu dopoludnia vo dvore miestneho autoservisu. Mladá rodina tu podľa susedov aj bývala. 

"Manžel bol vonka na dvore, prišiel dnu a mi vraví, u susedov sa niečo stalo," uviedla suseda. Majiteľa autoservisu a zároveň otca malého dievčatka počul kričať a plakať. "Zranenému dievčatku už ale pomôcť nedokázali. Rodičom túto traumatizujúcu udalosť pomáhali zvládnuť odborníci z intervenčného tímu Modrý anjel," dodala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

"Strašné dačo, mne sa začali normálne ruky triasť, ja som tlakárka. Normálne mi zle prišlo. Aj tuto bola policajtka, tak som videla, že aj tá plakala, utierala si slzy. Lebo to dojme každého," povedala krátko po tragédii suseda

Podľa neoficiálnych informácií to bol moment a malú škôlkárku v areáli firmy zrazilo auto.

Za volantom sedel práve jej otec. "Nevieme nič, či ono vybehlo, alebo išiel cúvať, alebo dopredu, alebo dozadu. Nevieme nič," dodala suseda. 

"Bola to veľmi seriózna rodina, zobratí boli asi rok, otec Patrik tu prevádzkoval svoj vlastný servis. Pochádzali z blízkeho Klenovca, no presťahovali sa sem. Je to niečo strašné, nechce sa mi tomu ani veriť. Ešte k tomu tu podniká, bude sa musieť na miesto stále vracať a stále mu to bude pripomínať tento strašný moment," povedal PLUSke zdroj blízky rodine.

"Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Prípad je v štádiu vyšetrovania a v tomto štádiu podrobnejšie informácie neposkytujeme," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Súvisiace články