Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Zomrel slovenský hokejbalista (†27). Jeho posledný status trhá srdce
Zdielať na

Zomrel slovenský hokejbalista (†27). Jeho posledný status trhá srdce

Zdroj: FB/Miroslav Janega

Vo veku 27 rokov zomrel slovenský hokejbalista Miroslav Janega. Od roku 2022 bojoval so zákernou rakovinou. Choroba mu obrátila život naruby a napokon mu ten život aj zobrala.

​Jeho život bol odmalička plný aktivít a športu. Nikdy neobsedel na jednom mieste. Do jeho života ale v roku 2022 vstúpila rakovina. V kostiach mal početné metastázy, zasiahli rameno, ramennú kosť, rebro, hrudnú kosť a panvu. Ani za dlhé mesiace nedokázali lekári jednoznačne určiť, čo je pôvodom ochorenia. 

Miroslav Janega pravidelne informoval o svojom stave priateľov a známych na sociálnej sieti.

"Častokrát si pred chorými zakrývame oči, len preto lebo si nechceme pripustiť a myslieť si, že niečo také môže stretnúť aj nás. Presne takýto povrchný som bol aj ja, teda do momentu, kým sa mi celý svet nepretočil hore nohami a zrazu nezáležalo na ničom, iba na tom koľko času mi vlastne zostáva," písal neraz v statusoch.

Posledný príspevok sa datuje ešte 9. februára.

Pod príspevkom sa množili početné pozitívne správy, ktoré vyjadrovali Mirovi podporu. Žiaľ, svoj boj napokon pred tromi dňami vo veku 27 rokov slovenský hokejbalista prehral. 

"Kamarát, spoluhráč , takto si ťa všetci budeme pamätať....dávaj tam na nás z hora pozor, veľmi moc skoro si odišiel, budeš nám chýbať, odpočívaj v pokoji," stojí v príspevku jeho kamaráta.

S Mirom sa na sociálnej sieti rozlúčila aj hokejová Nitra, ktorej bol roky verným fanúšikom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie