Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Profesionálna jazdkyňa na koni (†31) sa rozhodla pre asistovanú samovraždu
Zdielať na

Profesionálna jazdkyňa na koni (†31) sa rozhodla pre asistovanú samovraždu

Zdroj: FB/Caroline March

Britská jazdkyňa Caroline March po nešťastnom páde z koňa skončila na vozíku. Vo veku 31 rokov sa rozhodla pre dobrovoľný odchod z tohto sveta. Zverejnili aj jej emotívny list na rozlúčku.

​Dňa 16. apríla 2022 sa britskej jazdkyni obrátil život naruby, píše Sky News. Na podujatí Barefoot Retreats Burnham Market spadla z koňa a vážne si poranila chrbticu. 

March ochrnula v dolnej časti tela, prestala zvládať úkony každodenného života a jej športová kariéra sa navždy skončila.

Po dvoch rokoch trápenia sa prišlo rozhodnutie, že už v takom stave nechce žiť.

Pozrite si priložené VIDEO:

23. marca podstúpila asistovanú samovraždu.

Svoje dôvody uviedla v liste na rozlúčku, ktorý sa deň po smrti objavil na sociálnych sieťach.

"V asistovanú samovraždu som vždy verila. Okrem toho som sa v minulosti vyjadrila, že ak by sa mi niečo stalo a ja by som sa nemohla vrátiť k normálnemu životu, toto by bola cesta, ktorú by som si vybrala. Nebudem klamať, nikdy som si nepredstavovala, že sa to stane, ale je to tu. Mohla by som žiť ďalej, ale je to rozhodnutie, ktoré som urobila, a je to pre mňa tá najlepšia cesta. Nikto nedokáže pochopiť, čím som si musela prejsť. Mám obrovskú úctu ku každému, kto si po zranení nielen zariadi život po zranení, ale aj k tým, ktorým sa darí," opísala March.

Dodala, že "som neuveriteľný človek, čomu teraz úprimne verím, ale to na veci nič nemení. Život je krutý, naozaj krutý. Bola som úžasná, úplne nezávislá, tvrdohlavá mrcha, ale bola som sakra dobrá," uviedla. 

Súvisiace články