Jasno
21°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Bývalý futbalista (†39) zomrel na infarkt v deň nástupu do novej funkcie
Zdielať na

Bývalý futbalista (†39) zomrel na infarkt v deň nástupu do novej funkcie

Zdroj: FB/Mounir Hamoud

V deň nástupu na novú pozíciu zomrel technický riaditeľ nórskeho prvoligového Stromsgodsetu. Iba nedávno sa Mounir Hamoud presunul do štruktúr jedného z klubov najvyššej ligy. Kedysi v ňom pôsobil ako hráč a klubu chcel pomôcť.

Mounir Hamoud sa narodil v Maroku, futbalu sa začal profesionálne venovať v akadémiách francúzskeho klubu Lille a neskôr sa presťahoval do Nórska. Krajinu reprezentoval v kategórii do 18, 19 aj 21 rokov. Päť rokov bol hráčom tímu Bodo/Glimt a potom sedem rokov pôsobil v klube Stromsgodset.

Vždy sníval o tom, že sa dostane do štruktúr svojho obľúbeného klubu. Prvý deň na pozícii technického riaditeľa sa mu však stal osudným.

"Dostali sme šokujúcu správu. Dotýka sa všetkých nás v Stromsgodsete, v Drammene (mesto, v ktorom klub pôsobí, pozn. red.) a zasiahol celú futbalovú rodinu. V myšlienkach sme v tejto ťažkej situácii najmä s Mounirovou rodinou a pozostalými. Stratili otca, brata, syna a milovaného člena rodiny. Prišli sme o jedinečného človeka. Bol veľkorysý, priateľský a pozitívny, odborne zručný a inšpiratívny. Bude nám veľmi chýbať," píše sa vo vyhlásení klubu.

Zanechal po sebe manželku a päť detí.

Súvisiace články