Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dvojnásobný majster sveta zrazil svoju manželku (†32)
Zdielať na

Dvojnásobný majster sveta zrazil svoju manželku (†32)

Zdroj: INST/rohandennis

Bývalého profesionálneho cyklistu a dvojnásobného majstra sveta v časovke Rohana Dennisa obvinili zo zapríčinenia smrti manželky nebezpečnou jazdou.

​Bývalý cyklista tímov BMC Racing, Bahrain-Merida, Ineos či Jumbo-Visma, bol obvinený zo smrti svojej manželky Melissy Dennis. Australian Broadcasting Corporation informovala, že na predmestí Adelaide v Medindie boli privolané miestne pohotovostné služby po správe, že vodič zrazil ženu. Po príchode na miesto zažili záchranári šok.

Dennisova manželka utrpela vážne zranenia a bola prevezená do nemocnice Royal Adelaide, avšak devastačným zraneniam podľahla. Mala 32 rokov a dve deti. Dennisove deti vraj bolo počuť, ako plačú, kým opustili dom. Spolu s cyklistom odišli v aute.

Dennis (Hoskins za slobodna) bola tiež veľmi úspešnou profesionálnou cyklistkou, vyhrávala tituly a podujatia na ceste aj na dráhe. V roku 2015 sa stala majsterkou sveta ako členka austrálskeho družstva v stíhacích pretekoch. Rovnako krajinu reprezentovala na olympijských hrách.

Rohan Dennis sa má 13. marca dostaviť na Magistrátny súd v Adelaide, kde bude čeliť svojim obvineniam.

Pozrite si priložené VIDEO: 

Cyklista zaznamenal počas pätnásťročnej kariéry v profesionálnom pelotóne 33 víťazstiev. Na konte má dva etapové triumfy na španielskej Vuelte, tri na Okolo Švajčiarska, dvakrát sa tešil na Tirreno-Adriatico aj Tour Down Under.

Súvisiace články