Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hokejová hviezda po náraze hlavou do bránky OCHRNULA
Zdielať na

Hokejová hviezda po náraze hlavou do bránky OCHRNULA

Fínsky olympijský hokejový tím príde o 26-ročnú hokejistu Sanni Hakala. Tá ochrnula od hrude dole po tom, čo počas zápasu v ženskej švédskej lige spadla a hlavou narazila do bránky. Kvôli vážnemu zraneniu krku má zníženú funkciu rúk a nôh.

​Špičková hokejistka v zápase po súboji s Maddie Posickovou z Djurgärden spadla a narazila hlavou priamo na bránku, informuje NY Post.

"Čaká ma dlhý a tvrdý boj s mojím telom a zatiaľ najťažší zápas môjho života," stojí v jej statuse na sociálnej sieti. Lekári jej oznámili, že je od hrudníka nadol ochrnutá. 

Sanni Hakala sa venuje hokeju od detstva. Do pätnástich rokoch hrala prevažne v mužských tímoch, následne podpísala zmluvu s JYP Jyväskylä (Naisten Liiga) - najvyššiu ženskú súťaž fínskeho hokeja. 

V roku 2016 odišla mladá talentovaná Fínka do Švédska do klubu HV71, kde bola až do osudného momentu kapitánkou. Podľa všetkého si hokej už nikdy nezahrá a do konca života bude pripútaná na invalidný vozík.

Mimoriadne úspešná

Je držiteľkou bronzovej medaily zo Zimných olympijských hier z roku 2018, kde mala leví podiel na úspechu reprezentácie. 

V roku 2022 pomohla rovnako svojmu tímu získať bronz. 

Okrem toho má striebro z MS v roku 2019 a bronz z rokov 2017 a 2021.

Súvisiace články