Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Osudom skúšaný hokejista OCKOM roka. Po smrti manželky dýcha pre dvojičky
Zdielať na

Osudom skúšaný hokejista OCKOM roka. Po smrti manželky dýcha pre dvojičky

Zdroj: SITA

Hokejový obranca Juraj Valach prišiel pred siedmimi rokmi pri pôrode o milovanú manželku. Zostali mu vtedy dve čerstvo narodené deti - dvojičky. Jeho syn má pritom vážne zdravotné problémy.

Magazín Mama a ja si všimol Jurajovu oddanosť rodine. Po diváckom hlasovaní ho vyhlásili za Otca roka 2023. 

"Chcem sa veľmi pekne poďakovať, že tu môžem stáť a že tu stojím medzi takými vynikajúcimi a úžasnými ľuďmi, ktorí robia to najlepšie pre svoje deti, čo vedia. Nedá mi nespomenúť, že by som tu nestál, keby nie je mojej mamy a otca, bez ktorých by som to v živote nezvládol," povedal v ďakovnej reči Juraj Valach.

Juraj Valach je mladý vdovec, ktorý prišiel pred siedmimi rokmi o manželku po ťažkom krvácaní do mozgu pri pôrode dvojičiek. Amálku a Jerguša sa podarilo zachrániť aj napriek tomu, že prišli na svet vo veľmi skorom štádiu tehotenstva.

Po nedostatočnom prísune kyslíka má však syn Jerguš ťažkú mozgovú obrnu s ťažkou duševnou zaostalosťou. Celá rodina pomáha, ako len môže. 

Aj keď Juraj neopustil svoje povolanie a celoživotnú vášeň - hokej - dokáže skĺbiť profesionálny šport s otcovstvom. Aktuálne je hráčom Spišskej Novej Vsi. 

Pozrite si VIDEO, kde potvrdil, že aj túto sezónu bude obliekať dres Rysov:

Súvisiace články