Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zadržali obhajkyňu veľkého glóbusu. Biatlonovej hviezde hrozí päť rokov basy
Zdielať na

Zadržali obhajkyňu veľkého glóbusu. Biatlonovej hviezde hrozí päť rokov basy

Zdroj: Reprofoto/ICON

Hviezdna francúzska biatlonistka Julia Simon skončila v rukách polície. Ospevovaná športovkyňa čelí obvineniam z krádeže a sprenevery. V minulej sezóne Svetového pohára získala veľký glóbus za celkový triumf. Túto si možno pôjde posedieť do chládku.

Julia Simon údajne používala bankomatové karty reprezentačnej kolegyne Justine Braisaz-Bouchet a člena reprezentačné­ho tímu.

Podľa informácií francúzskych médií išlo o nákupy v hodnote 1000 až 2000 eur. Samotná biatlonistka obvinenia popiera a tvrdí, že jej identitu na spáchanie trestného činu použili iní.

Aj franúzske periodikum L'Équipe tvrdí, že používala k platbám na internete cudzie platobné karty. Všetko sa to malo odohrať ešte počas minulého leta, kedy sa francúzska reprezentácia predstavila na Blink Festivale v Nórsku.

Ak by striebornú medailistku zo ZOH v Pekingu a dvojnásobnú majsterku sveta obvinili, hrozí jej pokuta 375 000 eur až päť rokov väzenia.

"Kreditné karty boli použité k nákupom pod mojím menom, ale ja sama som obeťou. Moje meno využili bez môjho vedomia, takže obete tu sú, ale jednou z nich som aj ja. Myslím si, že mi ukradli identitu. Už som podala žalobu," uviedla športovkyňa. 

Po výsluchu ju prepustili. Francúzsky zväz situáciu zatiaľ nekomentoval.

Pozrite si VIDEO:

Súvisiace články